Pyramid Workout

Wat het leuke is aan deze workout, is dat er veel oefeningen aanbod komen. Zoals je op de foto ziet, is er een piramide op een whiteboard getekend met daarin allerlei verschillende oefeningen. Op het moment dat er een blauwe stip bij de oefening staat, wordt deze met een zandzak uitgevoerd. Aan de ene kant van de piramide zie je de aantal herhalingen (reps) staan en aan de andere kant zie je de aantal rondes (laps).

De workout start in de onderste rij van 10 herhalingen en 5 rondes. Het is dus de bedoeling dat ze alle 5 de oefeningen in de onderste rij 10 keer uitvoeren en dat 5 rondes achter elkaar. Wanneer je 5 rondes gehad hebt, ga je een tree omhoog. Nu voer je de 4 oefeningen 15 keer uit en dat 4 rondes. Zo ga je door tot je de top van de piramide hebt bereikt!

De aantal oefeningen en rondes worden dus steeds minder, maar de aantal herhalingen worden steeds meer. Als trainer kun je zelf bepalen welke oefeningen je in welk vakje zet en hoe zwaar je het wil maken.

 

Pyramid workout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s