Zorgorganisatie ViaNeo

Op zaterdag 27 mei is de zorgorganisatie ViaNeo komen sporten. Dit is een organisatie die kinderen tot en met 23 jaar ondersteunt met gedrags-, ontwikkelings- en gezinsproblemen.

Met een temperatuur van 35 graden wilde ze alsnog lekker een uurtje komen bootcampen! Aangezien het erg warm was, heb ik de oefeningen met water gecombineerd.

We zijn de bootcamp gestart met een warming-up die bestond uit squats, lunges en buikspieroefeningen.

De eerste work-out werd in tweetallen uitgevoerd. De een voerde de ‘plank houding’ uit met een rond bord op de rug en de ander moest rennend water halen en dat ronde bord vullen. Deze work-out werd een aantal keren herhaald met variabele oefeningen.

Vervolgens gingen we door met een waterballonnen oefening. Alle deelnemers stonden op een lijn in de squat positie. Om de beurt moesten ze rennen naar de emmer en een waterballon pakken. Op deze ballon stond een work-out geschreven die uitgevoerd moest worden. Denk hierbij aan push-ups, tractorband flip-overs, burpees, etc.

Aangezien de deelnemers jong waren, had ik er een parcour aan toegevoegd. Dit werd natuurlijk gezien als een wedstrijd en dat ging lekker fanatiek! Eerst zo snel mogelijk door de speedladder, dan door naar het gewicht voor de shoulder press, vervolgens een kettlebell front squat en aan het eind stond een emmer met lekker koud water, waarmee ze zichzelf konden afkoelen.

De bootcamp heb ik afgesloten met een buikspierkwartier. Ook hier werden de oefeningen in tweetallen uitgevoerd, zoals plank low-five, sit-up high five, etc.

Dankzij de fanatieke inzet en het warme weer hebben ze lekker gezweet en zijn ze een uurtje sportief bezig geweest.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s